2023

We ‘rooien’ het wel.

Januari

26 jan.
Het nieuwe jaar is al weer ruim 3 weken oud dus tijd voor een (korte) update.
Kort, omdat er eigenlijk niet zoveel te melden is.
Het hoogtepunt was het logeren van de kleinkinderen met daar aangekoppeld een bezoek aan het Hunebedcentrum in Borger wat erg leuk en leerzaam was. Daarna (natuurlijk) dineren bij McDonalds.

Het weer was de afgelopen tijd vaak grijs en somber. Toch hebben we tijdens een ‘grijze’ zondagmiddagwandeling de aanwezigheid van bevers gespot!

Hunzedal (Dr.) nabij Torenveen

Verder gaat heb ik geen enkel symptoom dat de GPA opspeelt, dat is goed, maar de tinnitus is nog steeds erg irritant en de polyneuropathie wordt er ook niet beter op. Verder heb ik heel weinig energie.
Nu even genoeg geklaagd. Ik hoop dat als de zon straks weer gaat schijnen de energie ook weer wat terugkomt.

Februari

23 feb.
De zon laat zich nog steeds zelden zien. Het blijft grijs en somber.
Het gaat nog steeds niet geweldig, het bekende verhaal, weinig energie en de rest.
Vorige week ook last gehad van hartkloppingen hartritmestoornissen, daarvoor ben ik in 2016 al eens bij de cardioloog geweest en na onderzoek was de conclusie dat het niet ernstig was (zie aug. 2016). Na veel slapen en rustig aan doen ben ik weer wat opgeknapt.
Om ‘de zinnen wat te verzetten’ heb ik me gestort op de vakantie deze zomer. We gaan naar Oostenrijk-Tirol, met op de heenreis een tussenstop in Bacharach aan de Rijn. De voorpret is minstens zo leuk.

April

14 april
Het is weer even geleden maar tijd voor een update.
Vorige week donderdag bij dr. Özyilmaz geweest in het UMCG. De bloed- en urinewaardes zijn goed. Nog steeds geen Anca’s te bekennen. De GPA is dus niet actief, wat positief is. Gesproken over de tinnitus, de poly-neuropathie en de hart kloppingen en ritmestoornissen die ik regelmatig heb. De enige optie (die nog steeds openstaat) voor de tinnitus is de tinnitus-poli in het UMCG, waar je leert omgaan met deze aandoening. Maar ik twijfel (nog steeds). Heb ik de energie om regelmatig naar Groningen te gaan en in groepssessies mee te doen? Aan de poly-neuropathie is niks meer te doen dan pijnstilling met Lyrica (pregabaline). Maar veel pijn heb ik niet aan mijn voeten, wel een vervelend branderig gevoel. Wel worden mijn voeten steeds gevoellozer en ervaar ik steeds vaker bij het opstaan evenwichtsstoornissen. Ik moet na het opstaan echt bewust gaan staan en lopen. Daarna gaat het wel. Ook het wandelen gaat nog goed. Vanochtend nieuwe wandelschoenen gekocht. Van het oude paar was een zool losgegaan, maar dat mag dan ook na 15 jaar. Als het nieuwe paar ook weer zolang meegaan ben ik 82………
Tijdens het consult bleek dat ik ook (weer) een verhoogde bloeddruk heb. En nu ligt niet de oorzaak bij mijn gewicht, want ik ben nog steeds 20 kilo lichter dan toen ik in november 2019 ben begonnen met 106 kilo. Dus toch maar aan de medicatie (metoprolol), mede om de hart- kloppingen en ritmestoornissen die ik regelmatig ervaar en warempel het gaat wat beter.
Vandaag schijnt eindelijk weer de zon en is het buiten 16 graden, op naar het voorjaar!


Copyright © 2023 GPA (Ziekte van Wegener) All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.

https://www.bertsloots.nl/sitemap/