2020

Nieuwe start?

Januari 2020

6 Jan.
Dit nieuwe jaar heb ik als titel ‘Nieuwe start?’ gegeven.
Als ik terugkijk op de afgelopen jaren dan was er geen jaar die stabiel en rustig was, zodat we konden ‘bouwen’ aan een nieuw ‘leven’. Dat klinkt zwaar, daarom staan bepaalde woorden tussen aanhalingstekens. Maar het waren toch ‘onrustige’ jaren. De ziekte, 2x een opvlamming, de weg naar arbeidsongeschiktheid en een nieuwe heup. Met de Rituximab-infusen hopen we op een stabielere onderdrukking van de GPA dan met azathioprine en CellCept.
En met 2 nieuwe heupen moet dat lukken!
Met de nieuwe (linker)heup gaat het trouwens prima! 10 december jl. geopereerd, de dag erna weer naar huis en nu aan het revalideren, wat naar wens verloopt.

Mooi symetrisch

Zaterdag jl. de halfjaarlijkse Rituximab-infuus gekregen, ook dat verliep probleemloos.

UMCG

Met het afvallen lijkt het ook voorspoedig te gaan, al heb ik nog niet op de weegschaal gestaan maar volgens mijn vrouw is het al te zien. Maar als ik de foto zie moeten we nog even doorzetten!

Dus al met al is 2020 goed van start gegaan!

27 jan.
Woensdag 22 jan. op controle geweest voor de nieuwe heup en goedgekeurd! Alles zag er op de röntgenfoto prima uit.
Nu mag ik in principe zonder krukken lopen. Wel voorzichtig blijven i.v.m. het risico op vallen. Dus niet fietsen, skiën etc. Nu heb ik nog nooit geskied dus dat mag geen probleem zijn.
Gisteren de nieuwe heup even uitgetest in Oudemolen (Drenthe) waar we een stukje gewandeld hebben wat wel aardig ging, nog een beetje wankel en vandaag wat spierpijn, dus rustig opbouwen.
De fysiotherapie is ook gestopt, ik ga 2x per dag 10 min. op de hometrainer en verder opbouwen met wandelen.

Oudemolen

Op 4 jan. jl. heb ik een Rituximab infuus gehad voor het onderdrukken van de GPA. Voordat het infuus werd aangesloten is er bloed afgenomen. De Anca-waarde was 0,5 (moet kleiner als 3,0 zijn) dus de therapie met Rituximab slaat goed aan, blij mee!

Het afvallen gaat naar wens, vanochtend gaf de weegschaal 100 kg aan. Dat is zo’n 6 kilo lichter dan toen ik eind november begonnen ben. Zoals ik al heb geschreven volg ik geen speciaal dieet, dat heb ik in het verleden talloze malen gedaan, zonder blijvend resultaat. Nu probeer ik gewoon mijn eet- en drinkpatroon definitief aan te passen. door (bijna) niet meer te snoepen, geen bier meer te drinken, alleen af en toe als er visite is en in het weekend rustig aan met nootjes, worst en chips. En ziedaar het werkt en het is prima vol te houden.

Februari 2020

17 feb.
Met de heup gaat het prima. Langzaam opbouwen door steeds een stukje verder te wandelen. In het begin met moeite naar de brievenbus kunnen lopen, heen-en-weer ongeveer 100 meter, nu staat de teller op 2 km.
De teller van de weegschaal stond 1,5 week geleden op 98,5 kg.
We zijn een weekje in Zuid-Limburg geweest en daar kon ik de heerlijke Limburgse vlaaien niet laten staan, dat heb ik dan ook niet gedaan.

Appel- en rijstevlaai

Verder hebben we genoten van de Limburgse keuken.

Zuurvlees

Het weer was niet best, met storm en veel regen, maar we zijn er gewoon op uit gegaan en dat leverde mooie Hollandse luchten op:

Al met al een een geweldige week, maar kwam met 1,5 kilo extra thuis, maar die moeten er de komende tijd weer af want volgende week donderdag moet ik weer voor controle naar dr. Özyilmaz………….

Copyright © 2020 GPA (Ziekte van Wegener) All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.5, from BuyNowShop.com.

https://www.bertsloots.nl/sitemap/